news carramba


Talán sokakban felmerült már a kérdés, mikor érdemes lefolyó szűrőt alkalmazni és hogyan célszerű karbantartani a mosogatónkat annak érdekében, hogy az mindig tökéletes állapotban legyen. Alábbi cikkünkben erről olvashatnak hasznos tippeket, tanácsokat. Minden háztartásban elengedhetetlen kellék ez az apró, alig néhány cm átmérőjű, mégis igen hasznos használati tárgy. Hiszen gondoljunk csak bele, mennyi hulladék, szennyeződés és ételmaradék folyhat le a mosogatón, elősegítve ezzel a dugulást és megannyi kellemetlen tünetet produkálva. A szóban forgó tárgy több féle anyagból készülhet; úgy mint fém, műanyag, krómozott műanyag, sőt, akár zselészerű változata is megtalálható a piacon.


A lefolyó szűrő használata olyan egyszerű, hogy akár egy kisgyermek is pillanatok alatt elsajátíthatja. Mindössze annyit kell tennie, hogy az eszközt a lefolyó nyílásba illeszti és máris nyugodt lehet, hiszen hatalmas lépést tett a dugulás elhárításának érdekében. Amennyiben a szűrő elegendő szennyeződést fogott fel, a fennakadt ételmaradékot egyszerűen távolítsa el a kukába, majd mossa el az eszközt és máris újra használhatja. A hatékony működés érdekében semmiképpen se próbálja “áterőszakolni” a fennakadt anyagot a szűrőn, hiszen akkor szabad utat ad a dugulásnak!

Akkor se ijedjen meg, ha netán nincs kéznél ilyen eszköz a házban! A lefolyó tisztító ugyanis számtalan módon helyettesíthető, a szűrésre használt tárgyat elegendő ugyanis a lefolyó felé tartani, ahogyan azt egyébként is tennénk. Tökéletes segítséget nyújthat egy tésztaszedő kanál, egy kávézacc szűrésére használt betét illetve egy teaszűrő is.

A lefolyó tisztító természetesen nem csupán a mosogatók esetében használható. Ugyanilyen hasznos szolgálatot tehet a fürdőkádak lefolyóinál is, hiszen gátat szab a hajszálaknak fürdés és zuhanyzás esetén, mosógép használatakor pedig megakadályozza, hogy a ruhákból kimosott szennyeződés eldugítsa lefolyónkat. Természetesnek tűnhet, hogy a lefolyó tisztítót minden esetben használnunk kell. Ez azonban  hamis állítás. Ugyanis ha biztosak vagyunk abban, hogy a csapból garantáltan tiszta víz folyik és semmilyen szennyeződést okozó tevékenységet nem fogunk folytatni, akkor célszerű a tisztító kivétele. Az apró lyukak, rések ugyanis lassítják a víz lefolyását, minek következtében könnyebben kiülhet a cső oldalára a zsíros szennyeződés illetve a szappanos, vegyszeres víz. Ennek elkerülése érdekében eszközöljünk időnként egy nagyobb öblítést.

A szűrő használata ellenére a mosogatót időnként takarítanunk kell. Ennek legegyszerűbb módja a forró víz használata. Engedjük tele a mosogatót forró vízzel, majd ha megtelt, távolítsuk el a dugót. A vizet azonban ne zárjuk el addig, amíg az összes víz le nem folyt. A hatékonyság érdekében WC pumpát is használhatunk. A leírt folyamatot addig alkalmazzuk, amíg nem vagyunk elégedettek az eredménnyel. Ha a tisztítás befejeződött, nincs más dolgunk, mint visszarakni a szűrőt a helyére és ismét belevághatunk a mosogatásba.

A fenti tanácsokat mindenképpen érdemes megfogadni, mert így garantáltan tiszta és könnyen használható marad mindenünk, ahonnan a víz lefolyón keresztül távozik. Sok sikert a tisztításhoz és a lefolyók tisztán tartásához!

A cikket a http://www.dugulaselharitasprofin.hu/ portál küldte be nekünk!