news carramba


2014-ben, mint tudni lehetett a Peugeot-ot választották az év autójának, ráadásul mivel elég nagy kereslet volt a márka iránt, kénytelenek voltak megnövelni a termelést. Ezért autók terén fogyasztással kapcsolatos világrekordot is döntött. A háromhengeres 1,2 literes 130 lóerős új e-THP turbómotorral felszerelt 308-as egyetlen tankkal körülbelül 1810 kilométert tett meg, ami 2,85 literes átlagfogyasztásnak felelt meg. Ez egy vadonatúj rekord a ferde hátú autók között.


A hihetetlen eredményt egy ferde hátú teljesen gyári állapotú 308-as csinálta a Spanoly-Amerikai versenypályán. A teljesen új 1,2-es PureTech benzinmotoros és hatfokozatú kézi váltós Peugeot 308-as több mint 32 órán keresztül ment 51,4 liter üzemanyagot égetve el ezzel. Ez alatt az idő alatt véghezvitt 1810 kilométer és a beregisztrált 2,85 literes átlagfogyasztás egy nagy világrekord. Az autó március végétől érhető el aminek vegyes fogyasztása 4,6L/100km széndioxid-kibocsájtása pedig 107g/km. Ez az autó a hárombenzines és négy dízelmotoros eszköztárat képviseli.

Tehát ez egy nagyon jó autó és nem véletlenül díjazták, így hogyha valaki azon gondolkozik, hogy autót vegyen ebben a kategóriában, akkor ez mindenképpen megér egy misét, hiszen egy hihetetlenül hasznos autót kapunk kézhez, ha megvásárolunk egy Peugeot 308-ast. Mindenkinek érdemes végiggondolnia, aki éppen autóvásárlásra készül, hogy milyen autót szeretne és ezt a típust feltétlenül be kell sorolnia a megfontolandó autók közé.