news carramba


Vezető nélküli parkolási rendszerrel szereli fel új luxuslimuzinját a BMW, ami úgy áll majd be egy parkolóhelyre, garázsba, hogy senkinek sem kell a volán mögött ülnie, és az „extrém szűk” helyekre való beállás sem jelent majd problémát, sőt a manővert majd egy távirányítóval indíthatjuk.

Bővebben: Automatán parkoló BMW érkeznek


A közelmúltban a NAV új technikai eszközt vetett be, autóba szerelt kamerákkal keresik a cigarettacsempészeket. A képrögzítő berendezésekből jó pár darab az adóhivatal gépjárműveibe került beszerelésre, a fennmaradó eszközök pedig a vizsgálatban résztvevő hatósági dolgozók egyenruhájára kerül felerősítésre. ezeket e technikai eszközöket főként azok a pénzügyőrök használják, akik a keleti határ ellenőrzésében működnek közre.

Bővebben: Autóba szerelt kamerákkal keresik a cigarettacsempészeket


2014-ben, mint tudni lehetett a Peugeot-ot választották az év autójának, ráadásul mivel elég nagy kereslet volt a márka iránt, kénytelenek voltak megnövelni a termelést. Ezért autók terén fogyasztással kapcsolatos világrekordot is döntött. A háromhengeres 1,2 literes 130 lóerős új e-THP turbómotorral felszerelt 308-as egyetlen tankkal körülbelül 1810 kilométert tett meg, ami 2,85 literes átlagfogyasztásnak felelt meg. Ez egy vadonatúj rekord a ferde hátú autók között.

Bővebben: Világrekorder a Peugeot 308-as fogyasztás terén


A közúti közlekedésről szóló, és azt szabályozó törvény pontosan kitér a forgalomba való részvétel feltételeire. Az okmányirodai ügymenet folyamán rengeteg adminisztrációs teendő van, egy sor okmány érvényességét igazolni kell, valamint egyes költségeket is meg kell fizetni. Amennyiben a jelenlegi szabályozás nem változik úgy a gépjármű forgalomba helyezés költségei 2014 és 2015 évben is az idei évhez hasonló módon alakulnak. A gépjármű forgalomba helyezésekor okmányokkal, és eredeti iratokkal a következő dolgokat kell tudnunk igazolni. A kötelező biztosítás meglétét, és érvényességét, a tulajdonjogot, külföldről behozott autóknál az adóhatóság által kiállított regisztrációs adóigazolást, a műszaki alkalmasságot, valamint az eredetiség vizsgálat elvégzését.

Bővebben: Gépjármű forgalomba helyezés költségei 2014 - 2015 évre


Sokan vannak, akik különböző okok miatt, de szeretnének olyan gépjárművet tartani, mellyel a közúti közlekedésben nem vesznek részt. Ilyen esetben a lejárt forgalmi, illetve a biztosítás nem feltétel, attól lehet a tulajdonosa. Viszont a kérdés felmerülhet, hogy a megvásárolandó autó, hogy kerül a telephelyére. Lehet vontatni lejárt forgalmival rendelkező gépjárművet?

Bővebben: Lehet vontatni lejárt forgalmival rendelkező gépjárművet?


Az autó a legtöbb ember számára nagyon fontos közlekedési eszköz. Legyen szó akár munkáról, akár szórakozásról, gépjárművünkre mindig támaszkodhatunk. Akkor azonban nagy a baj, ha tönkremegy valamilyen alkatrész és éppen utazás közben, az autópálya szélén, esetleg egy hatalmas dugóban robban le szeretett autónk és senkitől sem tudunk segítséget kérni.

Bővebben: Autószerviz szakilista ahol megtalálja az igazit!